Tiramisové jednohubky
480 g okrúhlych piškót
250 ml kávy Nescafé
4 ČL rumu
pár kvapiek mandľovej arómy
250 g Mascarpone (alebo syr Lučina)
2 PL práškového cukru (podľa chuti)
6 PL vaječného likéru
125 ml vyšľahanej šľahačky
na posypanie kakao
špáradlá a papierové košíky
250 ml kávy Nescafé
4 ČL rumu
pár kvapiek mandľovej arómy
250 g Mascarpone (alebo syr Lučina)
2 PL práškového cukru (podľa chuti)
6 PL vaječného likéru
125 ml vyšľahanej šľahačky
na posypanie kakao
špáradlá a papierové košíky
Najprv si uvaríme silné Nescafé, pridáme rum, pár kvapiek mandľovej arómy a kávu necháme vychladnúť.
Medzitým si urobíme krém: Do misky dáme Mascarpone, práškový cukor, vaječný likér a dobre vymiešame. Do syrového základu, pridáme dotuha vyšľahanú šľahačku a zľahka premiešame.
Na tácku si rozložíme polovicu piškót rovnou stranou nahor, kávovou lyžičkou alebo nožíkom nanášame na ne krém, prikryjeme zvyšnými piškótami rovnou stranou a mierne stlačíme. Piškótové jednohubky poukladáme tesne vedľa seba a pokvapkáme ich polovičným množstvom kávy. Potom ich otočíme na druhú stranu a pokvapkáme zvyšnou kávou.
Jednohubky preložíme a poukladáme opäť tesne vedľa seba na čistý uzatvárateľný podnos a dáme na 12 hodín do chladu.
Po 12 hodinách ich husto cez sitko posypeme kakaom, do každej "Tiramisky" napichneme špáradlo, položíme do papierových košíkov a podávame.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Medzitým si urobíme krém: Do misky dáme Mascarpone, práškový cukor, vaječný likér a dobre vymiešame. Do syrového základu, pridáme dotuha vyšľahanú šľahačku a zľahka premiešame.
Na tácku si rozložíme polovicu piškót rovnou stranou nahor, kávovou lyžičkou alebo nožíkom nanášame na ne krém, prikryjeme zvyšnými piškótami rovnou stranou a mierne stlačíme. Piškótové jednohubky poukladáme tesne vedľa seba a pokvapkáme ich polovičným množstvom kávy. Potom ich otočíme na druhú stranu a pokvapkáme zvyšnou kávou.
Jednohubky preložíme a poukladáme opäť tesne vedľa seba na čistý uzatvárateľný podnos a dáme na 12 hodín do chladu.
Po 12 hodinách ich husto cez sitko posypeme kakaom, do každej "Tiramisky" napichneme špáradlo, položíme do papierových košíkov a podávame.
Prajem dobrú chuť!
Poznámka: Výborný variant Tiramisu na párty. Tento recept sa dá urobiť aj v tortovej forme stačí polovičné množstvo piškót 240 g.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára