Jednoduchý mandľový koláč
120 g jemného kryštálového cukru
3 vajcia
2 lyžičky nastrúhanej citrónovej kôry
štipka soli
50 g mandlí
120 g hladkej múky
1 lyžička prášku do pečiva
1 malý pohár domáceho džemu
3 vajcia
2 lyžičky nastrúhanej citrónovej kôry
štipka soli
50 g mandlí
120 g hladkej múky
1 lyžička prášku do pečiva
1 malý pohár domáceho džemu
Do väčšej misy dáme celé vajcia, pridáme cukor, nastrúhanú citrónovú kôru a štipku soli. Ručným mixérom šľaháme asi 10 minút, kým nevznikne hustý krém.
Mandle najemno zomelieme a zmiešame s múkou a práškom do pečiva. Zmes v niekoľkých dávkach preosejeme na vajcový krém a zašľaháme metličkou. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Dáme do vyhriatej rúry na 190 - 210°C a pečieme asi 7 - 10 minút.
Upečenú piškótu necháme vychladnúť. Potom ju po dĺžke prekrojíme, jednu polovicu netrieme hrubšou vrstvou džemu a prikryjeme druhou polovicou. Vrch koláča potrieme polevou podľa chuti - cukrovou, čokoládovou, citrónovou...
Doba prípravy: Mandle najemno zomelieme a zmiešame s múkou a práškom do pečiva. Zmes v niekoľkých dávkach preosejeme na vajcový krém a zašľaháme metličkou. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Dáme do vyhriatej rúry na 190 - 210°C a pečieme asi 7 - 10 minút.
Upečenú piškótu necháme vychladnúť. Potom ju po dĺžke prekrojíme, jednu polovicu netrieme hrubšou vrstvou džemu a prikryjeme druhou polovicou. Vrch koláča potrieme polevou podľa chuti - cukrovou, čokoládovou, citrónovou...
0 komentárov:
Zverejnenie komentára