Vanilkové keksíky
350 g hladkej múky
250 g masla (izbovej teploty)
1 - 2 PL práškového cukru (podľa chuti)
25 ml šľahačkovej smotany
2 vanilínové cukry
štipka soli
práškový a vanilínový cukor na obaľovanie
250 g masla (izbovej teploty)
1 - 2 PL práškového cukru (podľa chuti)
25 ml šľahačkovej smotany
2 vanilínové cukry
štipka soli
práškový a vanilínový cukor na obaľovanie
Múku preosejeme, pridáme štipku soli, práškový a vanilínový cukor. Premiešame, pridáme na kúsky nakrájané maslo, všetko spolu zmiešame a postupne zapracujeme smotanu. Vypracujeme hladké a vláčne cesto. Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 3 - 4 milimetre a pomocou formičiek vykrajujeme rôzne tvary. Poukladáme ich na suchý plech, dáme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme cca 10 minút.
Vlažné keksíky obalíme v zmesi práškového a vanilínového cukru, necháme úplne vychladnúť a potom poukladáme na misu.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Vlažné keksíky obalíme v zmesi práškového a vanilínového cukru, necháme úplne vychladnúť a potom poukladáme na misu.
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára