Zámocké prsia s broskyňou
4 ks kuracích pŕs
soľ, mleté biele korenie
korenie gyros
grilovacie korenie
mletá červená paprika (sladká)
olivový olej
sterilizované broskyne
tvrdý syr
soľ, mleté biele korenie
korenie gyros
grilovacie korenie
mletá červená paprika (sladká)
olivový olej
sterilizované broskyne
tvrdý syr
Kuracie prsia jemne rozklepeme, osolíme a okoreníme mletým bielym korením. Grilovacie korenie zmiešame s gyros korením a mletou červenou paprikou a touto zmesou ochutíme kuracie prsia. Necháme asi 15 minút odstáť. Potom mäso opečieme v panvici na rozpálenom olivovom oleji z obidvoch strán.
Tvrdý syr nahrubo postrúhame, sterilizované broskyne pokrájame na hrubšie kúsky.
Opečené mäso preložíme do zapekacej misy, posypeme ho strúhaným syrom, uložíme broskyne a posypeme zvyšným syrom. Podlejeme výpekom z opekania a vložíme zapiecť do vyhriatej rúry na 170°C.
Podávame s varenými zemiakmi a zeleninovým šalátom.
Doba prípravy: Tvrdý syr nahrubo postrúhame, sterilizované broskyne pokrájame na hrubšie kúsky.
Opečené mäso preložíme do zapekacej misy, posypeme ho strúhaným syrom, uložíme broskyne a posypeme zvyšným syrom. Podlejeme výpekom z opekania a vložíme zapiecť do vyhriatej rúry na 170°C.
Podávame s varenými zemiakmi a zeleninovým šalátom.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára