Jemná hubová polievka
200 g šampiňónov
2 - 3 PL olivového oleja
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 väčšia mrkva
1 malý zeler
100 ml suchého bieleho vína
2 - 3 paradajky
soľ, mleté čierne korenie
pár zrniek celého korenia
petržlenová vňať
2 - 3 PL olivového oleja
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 väčšia mrkva
1 malý zeler
100 ml suchého bieleho vína
2 - 3 paradajky
soľ, mleté čierne korenie
pár zrniek celého korenia
petržlenová vňať
Šampiňóny pokrájame na plátky.
Očistenú mrkvu a zeler nahrubo nastrúhame.
Na olivovom oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak, mrkvu, zeler, šampiňóny a za stáleho miešania krátko opražíme. Zalejeme vodou, osolíme, okoreníme a po 10 minútach varenia prilejeme biele víno. Potom do polievky, pridáme drobnú cestovinu alebo nastrúhame mrveničku, olúpané pokrájané paradajky a uvaríme domäkka. Ak treba polievku dochutíme podľa vlastnej chuti a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Doba prípravy: Očistenú mrkvu a zeler nahrubo nastrúhame.
Na olivovom oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak, mrkvu, zeler, šampiňóny a za stáleho miešania krátko opražíme. Zalejeme vodou, osolíme, okoreníme a po 10 minútach varenia prilejeme biele víno. Potom do polievky, pridáme drobnú cestovinu alebo nastrúhame mrveničku, olúpané pokrájané paradajky a uvaríme domäkka. Ak treba polievku dochutíme podľa vlastnej chuti a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára