Kuracie prsia s orechmi
300 - 400 g kuracích pŕs
soľ, gyros korenie
mleté čierne korenie
1 - 2 ČL medu
2 ČL sójovej omáčky
olivový olej
sušený cesnak (podľa chuti)
50 g vlašských orechov
soľ, gyros korenie
mleté čierne korenie
1 - 2 ČL medu
2 ČL sójovej omáčky
olivový olej
sušený cesnak (podľa chuti)
50 g vlašských orechov
Kuracie prsia umyjeme, osušíme, osolíme, okoreníme a posypeme gyros korením. Ochutené mäso necháme 15 minút na chladnom mieste odstáť.
Zo sójovej omáčky, z oleja, medu, mletého čierneho korenia a sušeného cesnaku si pripravíme marinádu.
Vlašské orechy posekáme na menšie kúsky.
Odležané kuracie prsia potrieme marinádou a obalíme v posekaných orechoch. Uložíme ich do olejom potretej zapekacej misy, prikryjeme a vložíme do vyhriatej rúry na 170°C a pečieme domäkka. Počas pečenia polievame výpekom.
Podávame s varenými zemiakmi a so šalátom.
Doba prípravy: Zo sójovej omáčky, z oleja, medu, mletého čierneho korenia a sušeného cesnaku si pripravíme marinádu.
Vlašské orechy posekáme na menšie kúsky.
Odležané kuracie prsia potrieme marinádou a obalíme v posekaných orechoch. Uložíme ich do olejom potretej zapekacej misy, prikryjeme a vložíme do vyhriatej rúry na 170°C a pečieme domäkka. Počas pečenia polievame výpekom.
Podávame s varenými zemiakmi a so šalátom.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára