Bravčová panenka na brusnicovej omáčke
1 kg bravčovej panenky
soľ, mleté čierne korenie
4 - 5 PL plnotučnej horčice (podľa potreby)
4 - 5 PL kečupu (podľa potreby)
hladká múka na obaľovanie
olej
2 malé poháre brusnicového kompótu
cca 150 ml červeného vína
soľ, mleté čierne korenie
4 - 5 PL plnotučnej horčice (podľa potreby)
4 - 5 PL kečupu (podľa potreby)
hladká múka na obaľovanie
olej
2 malé poháre brusnicového kompótu
cca 150 ml červeného vína
Bravčovú panenku umyjeme, osušíme a odblaníme. Nakrájame na kolieska, ktoré rukou rozklepeme, osolíme a okoreníme.
V miske dobre zmiešame horčicu s kečupom v pomere 1:1. Pripravené mäso najprv obalíme v tejto zmesi a nakoniec ho obalíme v múke. Na rozpálenom oleji mäso prudko opečieme z obidvoch strán. Potom pridáme brusnicový kompót, podlejeme červeným vínom a za občasného miešania necháme dusiť domäkka. Keď je mäso hotové odstavíme. Ak treba dochutíme podľa vlastnej chuti.
Podávame s ryžou alebo so zemiakovou kašou.
Doba prípravy: V miske dobre zmiešame horčicu s kečupom v pomere 1:1. Pripravené mäso najprv obalíme v tejto zmesi a nakoniec ho obalíme v múke. Na rozpálenom oleji mäso prudko opečieme z obidvoch strán. Potom pridáme brusnicový kompót, podlejeme červeným vínom a za občasného miešania necháme dusiť domäkka. Keď je mäso hotové odstavíme. Ak treba dochutíme podľa vlastnej chuti.
Podávame s ryžou alebo so zemiakovou kašou.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára