Nanukové rezy
4 vajcia
7 PL uvarenej silnej čiernej kávy
200 g práškového cukru
100 g mletých orechov
200 g hrubej múky
1/2 prášku do pečiva
7 PL uvarenej silnej čiernej kávy
200 g práškového cukru
100 g mletých orechov
200 g hrubej múky
1/2 prášku do pečiva
Plnka: 450 ml mlieka 1 Zlatý klas 80 g práškového cukru 1 vanilínový cukor 1 žĺtok 1 PL hladkej múky 125 g masla 3 PL jemného tvarohu | Poleva: 100 g čokolády na varenie 70 g stuženého tuku alebo masla |
Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom dopenista, postupne pridávame studenú kávu. Do vyšľahanej zmesi vmiešame mleté orechy a preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme 20 - 25 minút. Upečené cesto necháme vychladnúť.
Pripravíme si plnku: 250 ml mlieka dáme variť. Vo zvyšnom mlieku dobre rozmiešame Zlatý klas, vanilínový a práškový cukor, žĺtok a hladkú múku. Vlejeme do vriaceho mlieka a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Do horúceho pudingu postupne zašľaháme maslo, pridáme jemný tvaroh a vyšľaháme na hladkú plnku. Do plnky môžeme pridať trochu tuzemského umu.
Na vychladnuté cesto natrieme plnku a necháme v chlade stuhnúť.
Nad parou rozpustíme čokoládu s tukom a polejeme ňou koláč a necháme opäť stuhnúť.
Doba prípravy: Pripravíme si plnku: 250 ml mlieka dáme variť. Vo zvyšnom mlieku dobre rozmiešame Zlatý klas, vanilínový a práškový cukor, žĺtok a hladkú múku. Vlejeme do vriaceho mlieka a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Do horúceho pudingu postupne zašľaháme maslo, pridáme jemný tvaroh a vyšľaháme na hladkú plnku. Do plnky môžeme pridať trochu tuzemského umu.
Na vychladnuté cesto natrieme plnku a necháme v chlade stuhnúť.
Nad parou rozpustíme čokoládu s tukom a polejeme ňou koláč a necháme opäť stuhnúť.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára