Pečená ryba so syrom
1 vykostený kapor alebo pstruh
soľ, korenie na ryby
grilovacie korenie
tvrdý syr
maslo, strúhanka
petržlenová vňať
soľ, korenie na ryby
grilovacie korenie
tvrdý syr
maslo, strúhanka
petržlenová vňať
Filety kapra alebo pstruha umyjeme, osušíme papierovou utierkou, nakrájame na porcie, ktoré osolíme a okoreníme.
Pekáč potrieme maslom, jemne posypeme strúhankou a kožou nadol poukladáme ochutené porcie ryby. Prikryjeme, vložíme do vyhriatej rúry na 175°C a pečieme cca 10 - 15 minút podľa veľkosti ryby. Pár minút pred koncom pečenia porcie ryby posypeme najemno strúhaným syrom a posekanou petržlenovou vňaťou. Odkryté vložíme späť do rúry a chvíľu zapekáme, kým sa syr neroztopí.
Podávame so zemiakovým šalátom alebo zemiakovou kašou. Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Pekáč potrieme maslom, jemne posypeme strúhankou a kožou nadol poukladáme ochutené porcie ryby. Prikryjeme, vložíme do vyhriatej rúry na 175°C a pečieme cca 10 - 15 minút podľa veľkosti ryby. Pár minút pred koncom pečenia porcie ryby posypeme najemno strúhaným syrom a posekanou petržlenovou vňaťou. Odkryté vložíme späť do rúry a chvíľu zapekáme, kým sa syr neroztopí.
Podávame so zemiakovým šalátom alebo zemiakovou kašou. Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára