Ryba na šampiňónoch s krabími tyčinkami
600 g aljašskej tresky (alebo iná ryba)
250 g čerstvých šampiňónov
12 - 13 kúskov krabích tyčiniek
1 kocka zeleninového bujónu (cca 150 - 200 ml)
4 strúčiky cesnaku
1 cibuľa, olej
4 - 5 PL hladkej múky
1 ČL mletej červenej papriky
soľ, korenie na ryby
korenie čili, grilovacie korenie
mleté čierne korenie
250 g čerstvých šampiňónov
12 - 13 kúskov krabích tyčiniek
1 kocka zeleninového bujónu (cca 150 - 200 ml)
4 strúčiky cesnaku
1 cibuľa, olej
4 - 5 PL hladkej múky
1 ČL mletej červenej papriky
soľ, korenie na ryby
korenie čili, grilovacie korenie
mleté čierne korenie
Ryby umyjeme, osušíme papierovou utierkou a pokrájame na menšie porcie, ktoré obaľujeme v múke, do ktorej sme primešali soľ a ostatné koreniny. Obalené ryby opečieme na horúcom oleji z oboch strán a vyberieme na tanier.
Šampiňóny očistíme a pokrájame na plátky.
Vo výpeku po rybách speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme šampiňóny, premiešame a chvíľu opekáme. Potom podlejeme vývarom pripraveným z bujónovej kocky. Opäť premiešame a dusíme domäkka.
Keď sú šampiňóny mäkké, pridáme pretlačený cesnak, krabie tyčinky pokrájané na kocky, do zmesi vložíme opečené ryby a ešte chvíľu všetko spolu podusíme. Ak je šťava riedka, zahustíme ju pridaním múky z obaľovania.
Podávame so zemiakmi a rôznymi zeleninovými šalátmi.
Doba prípravy: Šampiňóny očistíme a pokrájame na plátky.
Vo výpeku po rybách speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme šampiňóny, premiešame a chvíľu opekáme. Potom podlejeme vývarom pripraveným z bujónovej kocky. Opäť premiešame a dusíme domäkka.
Keď sú šampiňóny mäkké, pridáme pretlačený cesnak, krabie tyčinky pokrájané na kocky, do zmesi vložíme opečené ryby a ešte chvíľu všetko spolu podusíme. Ak je šťava riedka, zahustíme ju pridaním múky z obaľovania.
Podávame so zemiakmi a rôznymi zeleninovými šalátmi.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára