Citrónové rezy II
4 vajcia
200 g práškového cukru
100 ml mlieka
200 g hrubej múky
2 ČL prášku do pečiva
1 ČL nastrúhanej citrónovej kôry
citrónový alebo marhuľový džem
200 g práškového cukru
100 ml mlieka
200 g hrubej múky
2 ČL prášku do pečiva
1 ČL nastrúhanej citrónovej kôry
citrónový alebo marhuľový džem
Krém: 100 g masla 75 g práškového cukru 200 ml mlieka 1 PL polohrubej múky 50 g bielej čokolády 1 PL citrónovej šťavy 1 ČL nastrúhanej citrónovej kôry | Poleva: 200 g práškového cukru 1 PL horúcej vody 2 - 3 PL citrónovej šťavy |
Najprv si vyšľaháme tuhý sneh z bielkov.
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme mlieko, nastrúhanú citrónovú kôru a dobre premiešame. Potom postupne pridávame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a premiešame. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný tuhý sneh. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme do vyhriatej rúry na 175°C a pečieme asi 10 - 12 minút. Korpus necháme vychladnúť.
Zatiaľ si pripravíme krém: Zmäknuté maslo s cukrom vyšľaháme na penu.
Z mlieka a múky uvaríme hustú kašu a ešte zahorúca v nej rozpustíme bielu čokoládu. Pridáme citrónovú šťavu a kôru a premiešame. Necháme vychladnúť a občas premiešame. Vychladnutú kašu postupne zašľaháme do maslovej peny a vyšľaháme na hladký krém.
Príprava polevy: Preosiaty práškový cukor, horúcu vodu a citrónovú šťavu vymiešame dohladka.
Vychladnutý korpus po šírke prekrojíme.
Spodnú časť potrieme džemom a krémom. Prikryjeme druhou polovicou, ktorú polejeme citrónovou polevou a dáme do chladu stuhnúť. Pokrájame na rezy.
Prajem dobrú chuť!
Pozrite si podobný recept: Citrónové rezy.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára