Zapekačka
zemiaky
maslo, mlieko
olivový olej na potretie pekáča
strúhanka na posypanie
250 - 300 g šunkovej salámy
1 konzerva sterilizovaných šampiňónov
1 konzerva sterilizovanej červenej fazule
cca 100 g najemno strúhaného syra
3 vajcia
3 - 4 PL sladkej smotany
soľ, provensálska zmes byliniek
maslo, mlieko
olivový olej na potretie pekáča
strúhanka na posypanie
250 - 300 g šunkovej salámy
1 konzerva sterilizovaných šampiňónov
1 konzerva sterilizovanej červenej fazule
cca 100 g najemno strúhaného syra
3 vajcia
3 - 4 PL sladkej smotany
soľ, provensálska zmes byliniek
Z uvarených zemiakov s trochou masla a mlieka vymiešame hustejšie pyré.
Pekáč potrieme olivovým olejom, jemne posypeme strúhankou, rovnomerne rozložíme zemiakové pyré, ktoré posypeme polovicou strúhaného syra. Syr posypeme šunkovou salámou nakrájanou na kocky, na ktoré rozložíme scedené šampiňóny a fazuľu. Celé to zalejeme rozšľahanými celými vajíčkami, do ktorých sme pridali smotanu a ochutili soľou, mletým čiernym korením a bylinkami. Nakoniec posypeme zvyšným syrom, vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a zapekáme 15 - 20 minút.
Podávame s nastrúhanou mrkvou ochutenou s nastrúhaným jablkom, medom a citrónovou šťavou. Dobrú chuť!
Doba prípravy: Pekáč potrieme olivovým olejom, jemne posypeme strúhankou, rovnomerne rozložíme zemiakové pyré, ktoré posypeme polovicou strúhaného syra. Syr posypeme šunkovou salámou nakrájanou na kocky, na ktoré rozložíme scedené šampiňóny a fazuľu. Celé to zalejeme rozšľahanými celými vajíčkami, do ktorých sme pridali smotanu a ochutili soľou, mletým čiernym korením a bylinkami. Nakoniec posypeme zvyšným syrom, vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a zapekáme 15 - 20 minút.
Podávame s nastrúhanou mrkvou ochutenou s nastrúhaným jablkom, medom a citrónovou šťavou. Dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára