Zdravá nátierka so slivkami
250 g jemného hrudkového tvarohu
1 PL medu
2 PL kyslej smotany
100 g sliviek
štipka mletej škorice
1 PL medu
2 PL kyslej smotany
100 g sliviek
štipka mletej škorice
Slivky umyjeme, odkôstkujeme a posekáme na malé kúsky.
Tvaroh so smotanou a medom zmixujeme (ponorným mixérom) na hladkú hmotu, do ktorej jemne zamiešame kúsky sliviek. Podľa chuti pridáme mletú škoricu a premiešame. Hotovú nátierku dáme vychladiť na pár hodín do chladničky.
Natierame na opečený chlieb, vianočku alebo celozrnné pečivo.
Doba prípravy: Tvaroh so smotanou a medom zmixujeme (ponorným mixérom) na hladkú hmotu, do ktorej jemne zamiešame kúsky sliviek. Podľa chuti pridáme mletú škoricu a premiešame. Hotovú nátierku dáme vychladiť na pár hodín do chladničky.
Natierame na opečený chlieb, vianočku alebo celozrnné pečivo.
Poznámka: Do nátierky môžeme použiť aj sušené slivky, ktoré sú vláčne a nie moc vysušené.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára