Citrónovo-tvarohová roláda s ovocím
5 vajec
5 PL kryštálového cukru
1 PL citrónovej šťavy
5 PL polohrubej múky
citrónová kôra z 1/2 citróna
Tvarohová plnka:
250 g jemného mäkkého tvarohu
80 g masla (Hera, Palmarín )
75 g práškového cukru
citrónová kôra z 1/2 citróna
1 malý mandarínkový kompót
1 kiva
5 PL kryštálového cukru
1 PL citrónovej šťavy
5 PL polohrubej múky
citrónová kôra z 1/2 citróna
Tvarohová plnka:
250 g jemného mäkkého tvarohu
80 g masla (Hera, Palmarín )
75 g práškového cukru
citrónová kôra z 1/2 citróna
1 malý mandarínkový kompót
1 kiva
Najprv z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
Žĺtky vyšľaháme s kryštálovým cukrom do peny, pridáme citrónovú šťavu a premiešame. Preosiatu múku zmiešame s citrónovou kôrou a postupne pridávame do žĺtkovej masy. Nakoniec zľahla vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme cca 8 až 10 minút.
Horúci a upečený plát preložíme na čistú utierku, papier odstránime a pomocou utierky zvinieme a necháme vychladnúť.
Zatiaľ si pripravíme tvarohovú plnku: Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny, pridáme citrónovú kôru, tvaroh a dobre premiešame.
Mandarínkový kompót scedíme, necháme odkvapkať a šťavu odložíme.
Kivu ošúpeme, nakrájame na kolieska, ktoré prekrojíme na tenšie pásiky.
Vychladnuté cesto pomaly vystrieme, pofŕkame ho šťavou z mandariniek, rovnomerne natrieme tvarohovou plnkou a po celej ploche poukladáme ovocie. Opatrne opäť zvinieme do rolády a necháme stuhnúť 12 hodín (najlepšie cez noc) v chlade.
Pred podávaním povrch rolády posypeme práškovým cukrom a pokrájame na rovnaké kolieska. Dobrú chuť!
Poznámka: Hotovú roládu pevne zabalíme do alobalu a po stuhnutí bude mať pevný tvar. Do plnky môžeme použiť aj jemne hrudkový tvaroh, ktorý cez sitko prepasírujeme.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára