Tvarohová nátierka so zelerom
1 malý zeler
100 g jemného tvarohu
3 PL majonézy light
100 g kyslej smotany
1 vajce uvarené natvrdo
soľ, mleté čierne korenie
2 ČL citrónovej šťavy
posekaná petržlenová vňať
posekané vlašské orechy
100 g jemného tvarohu
3 PL majonézy light
100 g kyslej smotany
1 vajce uvarené natvrdo
soľ, mleté čierne korenie
2 ČL citrónovej šťavy
posekaná petržlenová vňať
posekané vlašské orechy
Zeler očistíme, umyjeme a varíme asi 20 minút do polomäkka. Necháme ho vychladnúť a postrúhame na jemnom strúhadle. Preložíme ho do misky a k nemu pridáme tvaroh, majonézu, smotanu a nadrobno nakrájané vajce. Všetko spolu premiešame. Podľa chuti dochutíme citrónovou šťavou, korením a soľou.
Podávame na tmavom pečive posypané posekanou petržlenovou vňaťou a orechmi. Obložíme zeleninou podľa chuti - výborne sa dopĺňa s olivami, ľadovým šalátom, paradajkou a uhorkou. Dobrú chuť!
Doba prípravy: Podávame na tmavom pečive posypané posekanou petržlenovou vňaťou a orechmi. Obložíme zeleninou podľa chuti - výborne sa dopĺňa s olivami, ľadovým šalátom, paradajkou a uhorkou. Dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára