Kuracina s acidofilným mliekom
400 g kuracích pŕs
2 menšie červené cibule
2 - 3 PL olivového oleja
sušený rozmarín a cesnak
mleté čierne korenie
1 - 2 PL francúzskej horčice
100 ml acidofilného mlieka alebo kefíru
Na prílohu:
2 PL olivového oleja
100 g farebnej hrubostennej papriky
100 g baklažánu
100 g cukety
morská bylinková soľ
2 menšie červené cibule
2 - 3 PL olivového oleja
sušený rozmarín a cesnak
mleté čierne korenie
1 - 2 PL francúzskej horčice
100 ml acidofilného mlieka alebo kefíru
Na prílohu:
2 PL olivového oleja
100 g farebnej hrubostennej papriky
100 g baklažánu
100 g cukety
morská bylinková soľ
Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame kocky.
Cibuľu očistíme a nadrobno nakrájame.
Farebnú papriku, cuketu a baklažán nakrájame na tenké rezance.
Pripravíme si dve panvice. Na jednej rozpálime olivový olej, pridáme papriku, cuketu, baklažán, ochutíme bylinkovou morskou soľou a približne 3 - 4 minúty restujeme. Odstavíme.
V druhej panvici na olivovom oleji speníme cibuľu, ktorú ochutíme rozmarínom a cesnakom. Pridáme nakrájané kuracie prsia, ktoré okorením, zamiešame a krátko restujeme, aby mäso zmäklo. Potom k mäsu pridáme horčicu, ktorá mu dodá zaujímavú príchuť a preto nemusíme soliť. Nakoniec prilejeme acidofilné mlieko, premiešame a všetko necháme prevrieť.
Chutné mäsko podávame s restovanou chrumkavou zeleninou. Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Cibuľu očistíme a nadrobno nakrájame.
Farebnú papriku, cuketu a baklažán nakrájame na tenké rezance.
Pripravíme si dve panvice. Na jednej rozpálime olivový olej, pridáme papriku, cuketu, baklažán, ochutíme bylinkovou morskou soľou a približne 3 - 4 minúty restujeme. Odstavíme.
V druhej panvici na olivovom oleji speníme cibuľu, ktorú ochutíme rozmarínom a cesnakom. Pridáme nakrájané kuracie prsia, ktoré okorením, zamiešame a krátko restujeme, aby mäso zmäklo. Potom k mäsu pridáme horčicu, ktorá mu dodá zaujímavú príchuť a preto nemusíme soliť. Nakoniec prilejeme acidofilné mlieko, premiešame a všetko necháme prevrieť.
Chutné mäsko podávame s restovanou chrumkavou zeleninou. Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára