Zapekané zemiaky so sójovým mäsom
1 kg zemiakov
160 g sójových rezancov
zmes korenia:
5 - 6 PL olivového oleja
0,5 ČL mletej červenej papriky,
saturejka a oregano (podľa chuti)
2 cibule
8 strúčikov cesnaku
230 g strúhaného syra Eidam
200 - 250 g paradajkového pretlaku
40 g sójového nápoja s príchuťou smotany
200 ml vody
2 vajcia
sójová omáčka
morská soľ
zmes korenia na posypanie: koriander, mletá červená paprika, kurkuma, tymian, drvená rasca, oregano a rozmarín (podľa chuti)
160 g sójových rezancov
zmes korenia:
5 - 6 PL olivového oleja
0,5 ČL mletej červenej papriky,
saturejka a oregano (podľa chuti)
2 cibule
8 strúčikov cesnaku
230 g strúhaného syra Eidam
200 - 250 g paradajkového pretlaku
40 g sójového nápoja s príchuťou smotany
200 ml vody
2 vajcia
sójová omáčka
morská soľ
zmes korenia na posypanie: koriander, mletá červená paprika, kurkuma, tymian, drvená rasca, oregano a rozmarín (podľa chuti)
Najprv si pripravíme sójové rezance, ktoré uvaríme podľa návodu na obale.
Zatiaľ si pripravíme zmes korenia: z olivového oleja, mletej červenej papriky, saturejky a oregana.
Uvarené sójové rezance scedíme, jemne vyžmýkame a dáme do pripravenej koreninovej zmesi, dôkladne premiešame, prikryjeme a necháme aspoň 2 hodiny odpočívať. Toto si môžeme pripraviť aj deň vopred.
Zemiaky dôkladne umyjeme a v šupke uvaríme. Scedíme, necháme mierne vychladnúť, olúpeme a nakrájame na kolieska.
Cibule očistíme a nakrájame nadrobno.
Pekáč vymastíme olivovým olejom a potrieme dvoma strúčikmi pretlačeného cesnaku. Na dno pekáča najprv poukladáme vrstvu zemiakov, ktoré jemne osolíme, posypeme cibuľou, troma strúčikmi pretlačeného cesnaku, pridáme polovicu sójového mäsa a všetko posypeme zmesou korenia, strúhaným syrom a pokvapkáme paradajkovým pretlakom. Postup zopakujeme a vrstvu ukončíme zemiakmi, ktoré potrieme olivovým olejom a pokvapkáme trochou sójovej omáčky. Pekáč prikryjeme, vložíme do vyhriatej rúry na 250°C a pečieme 30 - 40 minút.
Medzitým si pripravíme sójové mlieko na poliatie: V 200 ml vody dobre rozmiešame sójový nápoj s príchuťou smotany, do ktorého rozklepneme vajcia, rozšľaháme a môžeme trochu osoliť.
Pekáč vyberieme z rúry, odkryjeme, polejeme pripraveným sójovo smotanovým mliekom a posypeme zvyšným strúhaným syrom. Vložíme späť do rúry a pri teplote 200°C zapekáme asi 10 - 15 minút, kým sa syr neroztopí a nezafarbí dozlatista.
Podávame s čerstvým zeleninový šalátom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Zatiaľ si pripravíme zmes korenia: z olivového oleja, mletej červenej papriky, saturejky a oregana.
Uvarené sójové rezance scedíme, jemne vyžmýkame a dáme do pripravenej koreninovej zmesi, dôkladne premiešame, prikryjeme a necháme aspoň 2 hodiny odpočívať. Toto si môžeme pripraviť aj deň vopred.
Zemiaky dôkladne umyjeme a v šupke uvaríme. Scedíme, necháme mierne vychladnúť, olúpeme a nakrájame na kolieska.
Cibule očistíme a nakrájame nadrobno.
Pekáč vymastíme olivovým olejom a potrieme dvoma strúčikmi pretlačeného cesnaku. Na dno pekáča najprv poukladáme vrstvu zemiakov, ktoré jemne osolíme, posypeme cibuľou, troma strúčikmi pretlačeného cesnaku, pridáme polovicu sójového mäsa a všetko posypeme zmesou korenia, strúhaným syrom a pokvapkáme paradajkovým pretlakom. Postup zopakujeme a vrstvu ukončíme zemiakmi, ktoré potrieme olivovým olejom a pokvapkáme trochou sójovej omáčky. Pekáč prikryjeme, vložíme do vyhriatej rúry na 250°C a pečieme 30 - 40 minút.
Medzitým si pripravíme sójové mlieko na poliatie: V 200 ml vody dobre rozmiešame sójový nápoj s príchuťou smotany, do ktorého rozklepneme vajcia, rozšľaháme a môžeme trochu osoliť.
Pekáč vyberieme z rúry, odkryjeme, polejeme pripraveným sójovo smotanovým mliekom a posypeme zvyšným strúhaným syrom. Vložíme späť do rúry a pri teplote 200°C zapekáme asi 10 - 15 minút, kým sa syr neroztopí a nezafarbí dozlatista.
Podávame s čerstvým zeleninový šalátom.
Prajem dobrú chuť!
Poznámka: Namiesto sójového nápoja s príchuťou smotany môžeme použiť 200 ml sladkej smotany, do ktorej pridáme dve vajíčka, osolíme a rozšľaháme.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára