Mandľová roláda
4 vajcia
4 PL jemného kryštálového cukru
1 - 2 PL slnečnicového oleja
3 PL hladkej múky
2 PL mletých mandlí
2 ČL nastrúhanej citrónovej kôry
domáci džem
2 - 3 ČL rumu
4 PL jemného kryštálového cukru
1 - 2 PL slnečnicového oleja
3 PL hladkej múky
2 PL mletých mandlí
2 ČL nastrúhanej citrónovej kôry
domáci džem
2 - 3 ČL rumu
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
Žĺtky s kryštálovým cukrom vyšľaháme do peny, pridáme trochu oleja a vareškou premiešame. Hladkú múku preosejeme a zmiešame s citrónovou kôrou a s mletými mandľami a postupne pridávame do žĺtkovej hmoty. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme 8 - 10 minút.
Horúci korpus vyklopíme na čistú utierku, papier odstránime a pomocou utierky zrolujeme. Necháme vychladnúť.
Vychladnutý korpus opatrne vyrovnáme a natrieme domácim džemom rozmiešaným s trochou rumom. Korpus opäť opatrne zvinieme do rolády a necháme chvíľu odpočívať. Posypeme práškovým cukrom, prípadne polejeme čokoládovou polevou, ktorú necháme stuhnúť. Pokrájame na rovnaké kolieska a môžeme podávať.
Doba prípravy: Žĺtky s kryštálovým cukrom vyšľaháme do peny, pridáme trochu oleja a vareškou premiešame. Hladkú múku preosejeme a zmiešame s citrónovou kôrou a s mletými mandľami a postupne pridávame do žĺtkovej hmoty. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme 8 - 10 minút.
Horúci korpus vyklopíme na čistú utierku, papier odstránime a pomocou utierky zrolujeme. Necháme vychladnúť.
Vychladnutý korpus opatrne vyrovnáme a natrieme domácim džemom rozmiešaným s trochou rumom. Korpus opäť opatrne zvinieme do rolády a necháme chvíľu odpočívať. Posypeme práškovým cukrom, prípadne polejeme čokoládovou polevou, ktorú necháme stuhnúť. Pokrájame na rovnaké kolieska a môžeme podávať.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára