Chalupársky sójový guláš s cestovinami
200 g sójových kociek
olivový olej
2 červené cibule
100 g šampiňónov
2 - 3 strúčiky cesnaku
1 ČL mletej červenej papriky
drvená rasca, mleté čierne korenie
provensálska zmes korenia
soľ a majorán
Zálievka:
300 ml vody
4 PL sójovej omáčky, 2 PL olivového oleja
1 ČL jemného kukuričného škrobu
štipka kryštálového cukru
olivový olej
2 červené cibule
100 g šampiňónov
2 - 3 strúčiky cesnaku
1 ČL mletej červenej papriky
drvená rasca, mleté čierne korenie
provensálska zmes korenia
soľ a majorán
Zálievka:
300 ml vody
4 PL sójovej omáčky, 2 PL olivového oleja
1 ČL jemného kukuričného škrobu
štipka kryštálového cukru
Sójové kocky pripravíme podľa návodu na obale. Scedíme (vodu si odložíme na zálievku) a vyžmýkame.
Na malom množstve oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na plátky nakrájané šampiňóny a chvíľu restujeme. Potom pridáme sójové kocky, ktoré posypeme mletou červenou paprikou, provensálskou zmesou korenia, drvenou rascou, osolíme, okoreníme a premiešame. Všetko spolu opekáme, tak aby mäso začalo hnednúť. Podlejeme trochou vody, premiešame a v otvorenej nádobe varíme domäkka. Zalejeme zálievkou, ochutíme pretlačenými strúčikmi cesnaku, premiešame a krátko podusíme do zhustnutia. Nakoniec ochutíme majoránom a odstavíme.
Podávame s cestovinami špecle alebo s ryžou a čerstvým zeleninový šalátom.
Príprava zálievky: Vo vode dobre rozmiešame kukuričný škrob a ostatné suroviny.
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára