Kuracie rolky so zeleninovou plnkou
4 väčšie rezne z kuracích pŕs
soľ, mleté biele korenie
2 grahamové rožky
1 žĺtok, trochu mlieka
150 - 200 g miešanej zeleniny - mrkva, pór, zeler, brokolica
1 PL masla
hydinový vývar
olivový olej
grilovacie a gyros korenie
petržlenová vňať
soľ, mleté biele korenie
2 grahamové rožky
1 žĺtok, trochu mlieka
150 - 200 g miešanej zeleniny - mrkva, pór, zeler, brokolica
1 PL masla
hydinový vývar
olivový olej
grilovacie a gyros korenie
petržlenová vňať
Rezne z kuracích pŕs jemne naklepeme, osolíme, okoreníme mletým bielym korením a necháme odležať pri izbovej teplote.
Brokolicu rozoberieme na ružičky a v mierne osolenej vode uvaríme do polomäkka. Po uvarení popučíme vidličkou a pridáme k opečenej zelenine.
V panvici rozpustíme maslo, pridáme nadrobno nakrájaný pór a nahrubo nastrúhanú mrkvu so zelerom. Jemne osolíme, okoreníme a za stáleho miešania opečieme do polomäkka. Odstavíme, pridáme brokolicu, všetko spolu premiešame a necháme vychladnúť.
Grahamové rožky nakrájame na menšie kocky, ktoré rozložíme na suchý plech a vložíme do vyhriatej rúry na 220°C a pečieme 3 - 4 minúty. Po zapečení rožky pokvapkáme mliekom, necháme chvíľu postáť, pridáme žĺtok a vymiešame na hladkú masu.
Na ochutené kuracie prsia natrieme masu, rozložíme vychladnutú zeleninu a mäso stočíme do rolky, ktoré spojíme grilovacími ihlami alebo špáratkami. Rolky uložíme na vymastený pekáč, potrieme ich olivovým olejom, posypeme petržlenovou vňaťou, grilovacím a gyros korením. Podlejeme hydinovým vývarom, prikryjeme a vo vyhriatej rúre na 200°C pečieme domäkka cca 30 - 40 minút. Počas pečenia mäso polievame výpekom, ak treba podlejeme vývarom.
Mäkké kuracie rolky nakrájame na plátky, pokvapkáme výpekom a podávame s uvarenou ryžou a zeleninovým šalátom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Brokolicu rozoberieme na ružičky a v mierne osolenej vode uvaríme do polomäkka. Po uvarení popučíme vidličkou a pridáme k opečenej zelenine.
V panvici rozpustíme maslo, pridáme nadrobno nakrájaný pór a nahrubo nastrúhanú mrkvu so zelerom. Jemne osolíme, okoreníme a za stáleho miešania opečieme do polomäkka. Odstavíme, pridáme brokolicu, všetko spolu premiešame a necháme vychladnúť.
Grahamové rožky nakrájame na menšie kocky, ktoré rozložíme na suchý plech a vložíme do vyhriatej rúry na 220°C a pečieme 3 - 4 minúty. Po zapečení rožky pokvapkáme mliekom, necháme chvíľu postáť, pridáme žĺtok a vymiešame na hladkú masu.
Na ochutené kuracie prsia natrieme masu, rozložíme vychladnutú zeleninu a mäso stočíme do rolky, ktoré spojíme grilovacími ihlami alebo špáratkami. Rolky uložíme na vymastený pekáč, potrieme ich olivovým olejom, posypeme petržlenovou vňaťou, grilovacím a gyros korením. Podlejeme hydinovým vývarom, prikryjeme a vo vyhriatej rúre na 200°C pečieme domäkka cca 30 - 40 minút. Počas pečenia mäso polievame výpekom, ak treba podlejeme vývarom.
Mäkké kuracie rolky nakrájame na plátky, pokvapkáme výpekom a podávame s uvarenou ryžou a zeleninovým šalátom.
Prajem dobrú chuť!
Poznámka: Ak vám náhodou ostane zeleninová plnka môžete ju použiť na oblohu.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára