Makové toliare
360 g hladkej múky
130 g práškového cukru
1 ČL prášku do pečiva
100 g mletého maku
1 vanilkový struk
strúhaná kôra z 1 citróna
200 g masla (izbovej teploty)
1 žĺtok (izbovej teploty)
lentilky
brusnicový alebo ríbezľový džem
130 g práškového cukru
1 ČL prášku do pečiva
100 g mletého maku
1 vanilkový struk
strúhaná kôra z 1 citróna
200 g masla (izbovej teploty)
1 žĺtok (izbovej teploty)
lentilky
brusnicový alebo ríbezľový džem
Hladkú múku a práškový cukor preosejeme, pridáme prášok do pečiva, mletý mak, dužinu vanilkového struku a tieto ingrediencie dôkladne premiešame. Nakoniec pridáme žĺtok, zmäknuté maslo a rukami vypracujeme hladké cesto. Do vypracovaného hladkého cesta zľahka zapracujeme citrónovú kôru. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a dáme na hodinu do chladničky.
Potom cesto vyvaľkáme na jemne pomúčenej doske a formičkou vykrajujeme kolieska, ktoré ukladáme ďalej od seba na plech vyložený papierom na pečenie. Na polovicu koliesok do stredu jemne zatlačíme lentilku. Vložíme do vyhriatej rúry na 160°C a pečieme cca 10 minút.
Upečené kolieska necháme vychladnúť a po dve ich spojíme džemom podľa chuti.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Potom cesto vyvaľkáme na jemne pomúčenej doske a formičkou vykrajujeme kolieska, ktoré ukladáme ďalej od seba na plech vyložený papierom na pečenie. Na polovicu koliesok do stredu jemne zatlačíme lentilku. Vložíme do vyhriatej rúry na 160°C a pečieme cca 10 minút.
Upečené kolieska necháme vychladnúť a po dve ich spojíme džemom podľa chuti.
Prajem dobrú chuť!
Poznámka: Ak chcete lentilky môžete vynechať a zlepené kolieska podľa fantázie ozdobiť čokoládovou polevou.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára