Mandľové rožky
200 g hladkej múky
150 g práškového cukru
1 vanilínový cukor
1 ČL prášku do pečiva
100 g mletých mandlí
100 g masla (izbovej teploty)
2 žĺtky (izbovej teploty)
mletá škorica a citrónová kôra podľa chuti
150 g práškového cukru
1 vanilínový cukor
1 ČL prášku do pečiva
100 g mletých mandlí
100 g masla (izbovej teploty)
2 žĺtky (izbovej teploty)
mletá škorica a citrónová kôra podľa chuti
Na dosku preosejeme múku a práškový cukor, pridáme vanilínový cukor, prášok do pečiva, mleté mandle, škoricu, najemno nastrúhanú citrónovú kôru a dôkladne premiešame. Potom pridáme žĺtky, zmäknuté na kúsky nakrájané maslo a rukami vypracujeme hladké cesto. Cesto zabalíme do mikroténového sáčku a vložíme do chladničky na 30 minút. Potom rukami tvarujme rožky, ktoré ukladáme ďalej od seba na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry na 170°C a pečieme, kým nezružovejú cca 10 minút.
Upečené rožky necháme mierne vychladnúť a vlažné obalíme v zmesi práškového a vanilínového cukru.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Upečené rožky necháme mierne vychladnúť a vlažné obalíme v zmesi práškového a vanilínového cukru.
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára