Treska s petržlenovou omáčkou
4 plátky ryby
soľ, mleté čierne korenie
korenie na ryby
hladká múka
kari korenie
1 ČL nastrúhanej citrónovej kôry
maslo
500 ml smotany na šľahanie
viazanička petržlenovej vňate
1 červená cibuľa
cestoviny - penne, kolienka, cestovinová ryža (podľa chuti)
soľ, mleté čierne korenie
korenie na ryby
hladká múka
kari korenie
1 ČL nastrúhanej citrónovej kôry
maslo
500 ml smotany na šľahanie
viazanička petržlenovej vňate
1 červená cibuľa
cestoviny - penne, kolienka, cestovinová ryža (podľa chuti)
Plátky ryby pokrájame na porcie, osolíme a posypeme korením na ryby.
Hladkú múku zmiešame s nastrúhanou citrónovou kôrou, so soľou a s kari korením. Porcie ryby obalíme v ochutenej múke a opečieme v panvici na rozpustenom masle. Odložíme na teplé miesto.
Trochu masla rozpustíme v druhej panvici, pridáme lyžicu hladkej múky a opečieme. Zalejeme smotanou, pridáme nasekanú petržlenovú vňať a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a štipkou muškátového orieška.
Červenú cibuľu nakrájame na rezance a opečieme na lyžici olivového oleja.
Opečené porcie ryby podávame s uvarenou cestovinou, prelejeme omáčkou a ozdobíme opečenou cibuľou. Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Hladkú múku zmiešame s nastrúhanou citrónovou kôrou, so soľou a s kari korením. Porcie ryby obalíme v ochutenej múke a opečieme v panvici na rozpustenom masle. Odložíme na teplé miesto.
Trochu masla rozpustíme v druhej panvici, pridáme lyžicu hladkej múky a opečieme. Zalejeme smotanou, pridáme nasekanú petržlenovú vňať a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a štipkou muškátového orieška.
Červenú cibuľu nakrájame na rezance a opečieme na lyžici olivového oleja.
Opečené porcie ryby podávame s uvarenou cestovinou, prelejeme omáčkou a ozdobíme opečenou cibuľou. Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára