Biela zemiaková polievka
2 l zeleninového alebo mäsového vývaru
2 - 3 väčšie zemiaky
2 bobkové listy
3 guľôčky celého čierneho korenia
3 strúčiky cesnaku
500 ml sladkej smotany
2 - 3 PL hladkej múky
2 PL posekaného kôpru
ocot a soľ
4 vajcia
2 - 3 väčšie zemiaky
2 bobkové listy
3 guľôčky celého čierneho korenia
3 strúčiky cesnaku
500 ml sladkej smotany
2 - 3 PL hladkej múky
2 PL posekaného kôpru
ocot a soľ
4 vajcia
Zeleninový alebo mäsový vývar privedieme do varu, vsypeme očistené a na kocky nakrájané zemiaky a uvaríme takmer domäkka. Pridáme bobkový list, celé čierne korenie, roztlačený cesnak a chvíľu povaríme, tak aby zemiaky boli mäkké. Do polievky vlejeme smotanu, v ktorej sme dôkladne rozmiešali múku. Pridáme posekaný kôpor a za stáleho miešania necháme zovrieť. Nakoniec ochutíme soľou a trochou octu.
Polievku podávame s volským okom alebo na štvrtky nakrájané vajce uvarené na tvrdo a tmavým pečivom. Dobrú chuť!
Doba prípravy: Polievku podávame s volským okom alebo na štvrtky nakrájané vajce uvarené na tvrdo a tmavým pečivom. Dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára