Roláda z pomaranča
5 vajec
5 PL kryštálového cukru
3 PL pomarančovej šťavy
5 PL polohrubej múky
1/2 ČL kakaa
najemno nastrúhaná kôra z 1 pomaranča
Krém:
250 ml mlieka
100 ml pomarančovej šťavy
1 - 2 PL kryštálového cukru
1 vanilkový puding
najemno nastrúhaná kôra z 1 pomaranča
100 g masla
5 PL kryštálového cukru
3 PL pomarančovej šťavy
5 PL polohrubej múky
1/2 ČL kakaa
najemno nastrúhaná kôra z 1 pomaranča
Krém:
250 ml mlieka
100 ml pomarančovej šťavy
1 - 2 PL kryštálového cukru
1 vanilkový puding
najemno nastrúhaná kôra z 1 pomaranča
100 g masla
Z piatich bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
Žĺtky s kryštálovým cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme pomarančovú šťavu, pomarančovú kôru a vareškou premiešame. Do žĺtkovej hmoty postupne vmiešame preosiatu polohrubú múku s trochou kakaa. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný tuhý sneh. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry na 175°C a pečieme 8 - 10 minút.
Upečené cesto preložíme na čistú utierku, papier opatrne odstránime a pomocou utierky zrolujeme. Necháme vychladnúť.
Zatiaľ si pripravíme krém: Do mlieka vlejeme pomarančovú šťavu, pridáme podľa chuti kryštálový cukor, pudingový prášok a nastrúhanú kôru z pomaranča. Všetko dôkladne rozmiešame a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Do horúceho pudingu postupne pridávame zmäknuté maslo a vyšľaháme na hladký krém.
Vychladnuté cesto pomaly vystrieme, natrieme časťou krému a opäť zvinieme do rolády. Zvyšným krémom natrieme povrch aj boky rolády. Hotovú roládu cez sitko posypeme kakaom a dáme do chladu stuhnúť. Potom pokrájame na kolieska a ozdobíme mesiačikmi pomaranča. Prajem dobrú chuť!
Pozrite si podobný recept: Pomarančová roláda
0 komentárov:
Zverejnenie komentára