Bravčové stehno so zeleninou
800 g bravčového stehna
6 ks stredne veľkej mrkvy
6 ks stredne veľký petržlen
2 väčšie cvikly
1 menšia cuketa
4 stredne veľké cibule
1 PL olivového oleja
1 šáčok na pečenie
koreniny podľa chuti - soľ, vegeta, mleté čierne korenie, kurkuma, grilovacie korenie a drvená rasca
6 ks stredne veľkej mrkvy
6 ks stredne veľký petržlen
2 väčšie cvikly
1 menšia cuketa
4 stredne veľké cibule
1 PL olivového oleja
1 šáčok na pečenie
koreniny podľa chuti - soľ, vegeta, mleté čierne korenie, kurkuma, grilovacie korenie a drvená rasca
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na väčšie kocky.
Zeleninu očistíme a umyjeme. Mrkvu, petržlen a cuketu nakrájame na hrubšie kolieska, cibuľu na osminky a cviklu na hrubšie rezance.
Všetky suroviny dáme do veľkej misy alebo hlbokého plechu, pokvapkáme olejom, ochutíme koreninami a dôkladne premiešame. Túto zmes dáme do sáčku na pečenie, dobre ho uzavrieme, aby sa nám počas pečenia neotvoril, na vrchu ho párkrát prepichneme ihlou a položíme na plech do stredu. Vložíme do vyhriatej rúry na 210 - 220°C a pečieme 45 - 50 minút. Po upečení suroviny zo sáčku presypeme do misy a podávame so zemiakovou kašou a ľadovým šalátom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Zeleninu očistíme a umyjeme. Mrkvu, petržlen a cuketu nakrájame na hrubšie kolieska, cibuľu na osminky a cviklu na hrubšie rezance.
Všetky suroviny dáme do veľkej misy alebo hlbokého plechu, pokvapkáme olejom, ochutíme koreninami a dôkladne premiešame. Túto zmes dáme do sáčku na pečenie, dobre ho uzavrieme, aby sa nám počas pečenia neotvoril, na vrchu ho párkrát prepichneme ihlou a položíme na plech do stredu. Vložíme do vyhriatej rúry na 210 - 220°C a pečieme 45 - 50 minút. Po upečení suroviny zo sáčku presypeme do misy a podávame so zemiakovou kašou a ľadovým šalátom.
Prajem dobrú chuť!
Poznámka: Namiesto bravčového mäsa môžeme použiť kuracie alebo morčacie mäso.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára