Orechové kocky s amaretom
6 vajec
150 g práškového cukru
150 g masla
200 g kyslej smotany (16%)
120 g polohrubej múky
120 g mletých vlašských orechov
1 ČL prášku do pečiva
1 - 2 ČL kakaa
Plnka:
120 g práškového cukru (podľa chuti)
130 g mletých vlašských orechov
125 g masla
2 - 3 PL amareta
lekvár na potretie cesta
150 g práškového cukru
150 g masla
200 g kyslej smotany (16%)
120 g polohrubej múky
120 g mletých vlašských orechov
1 ČL prášku do pečiva
1 - 2 ČL kakaa
Plnka:
120 g práškového cukru (podľa chuti)
130 g mletých vlašských orechov
125 g masla
2 - 3 PL amareta
lekvár na potretie cesta
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
Žĺtky, zmäknuté maslo a práškový cukor vyšľaháme dopenista. Pridáme kyslú smotanu, premiešame a postupne vmiešame mleté orechy, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakao, ktoré cez sitko preosejeme, aby sa neurobili hrudky. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný tuhý sneh. Cesto rozdelíme na dve časti a každú osobitne roztrieme na stredne veľký plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme 10 - 15 minút. Upečené korpusy necháme vychladnúť na mriežke.
Pripravíme si plnku: Práškový cukor zmiešame s mletými orechmi, pridáme zmäknuté maslo a dobre vymiešame. Nakoniec pridáme amareto a premiešame.
Spodný korpus potrieme tenkou vrstvou lekváru a dvoma tretinami plnky. Druhý korpus tiež potrieme natenko lekvárom a natretou stranou položíme na plnku. Povrch koláča potrieme zvyšnou plnkou, posypeme nasekanými orechmi, pokvapkáme rozpustenou čokoládou a dáme na pár hodím do chladu stuhnúť. Po stuhnutí pokrájame na kocky.
2 komentárov:
Vyzeraju velmi dobre...:)
Ďakujem...A sú aj veľmi chutné s príchuťou amareta a orechov. Piekla som ich na sviatky a všetkým chutilo až tak, že ako prvé zmizli zo stola.
Zverejnenie komentára