Pomarančová roláda
5 vajec
5 PL práškového cukru
3 PL pomarančového likéru
5 PL polohrubej múky
1 ČL kakaa
štipka soli
6 sladkých pomarančov strednej veľkosti
Krém:
300 ml mlieka
1 vanilkový puding
3 PL pomarančového likéru
2 - 3 PL práškového cukru (podľa chuti)
1 PL hladkej múky
1 žĺtok
100 g masla
5 PL práškového cukru
3 PL pomarančového likéru
5 PL polohrubej múky
1 ČL kakaa
štipka soli
6 sladkých pomarančov strednej veľkosti
Krém:
300 ml mlieka
1 vanilkový puding
3 PL pomarančového likéru
2 - 3 PL práškového cukru (podľa chuti)
1 PL hladkej múky
1 žĺtok
100 g masla
Najprv si vyšľaháme tuhý sneh zo 6 bielkov.
Žĺtky (5) s práškovým cukrom vyšľaháme do penista. Pridáme pomarančový likér a vareškou premiešame, postupne pridávame preosiatu múku zmiešanú so štipkou soli a kakao. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný tuhý sneh. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme 8 - 10 minút.
Upečené cesto preložíme na čistú utierku, papier opatrne odstránime a zvinieme. Necháme vychladnúť.
Zatiaľ si pripravíme krém: V mlieku rozmiešame žĺtok, práškový cukor, pudingový prášok, hladkú múku, pomarančový likér a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Do horúcej pudingovej kaše postupne pridávame zmäknuté maslo a vyšľaháme hladký krém. Necháme vychladnúť a občas premiešame.
Pomaranče vcelku dôkladne ošúpeme.
Vychladnuté cesto vyrovnáme, po celej ploche natrieme krémom, do radu za sebou naň poukladáme pomaranče a opäť zvinieme do rolády. Zvyšným krémom natrieme povrch aj boky rolády a posypeme čokoládovou ryžou. Hotovú roládu odložíme do chladu stuhnúť. Potom ju ostrým nožom pokrájame na kolieska a ozdobíme kúskami pomaranča.
Pozrite si podobný recept: Roláda z pomaranča
0 komentárov:
Zverejnenie komentára