Džuveč so zeleninou
500 g jahňacieho mäsa zo stehna
1 ČL vegety
olivový olej
1 väčšia cibuľa
3 strúčiky cesnaku
soľ, mleté čierne korenie
mletá sladká červená paprika
1 konzerva lúpaných paradajok
1 zelená paprika
1 červená paprika
zelené fazuľky
1 ČL vegety
olivový olej
1 väčšia cibuľa
3 strúčiky cesnaku
soľ, mleté čierne korenie
mletá sladká červená paprika
1 konzerva lúpaných paradajok
1 zelená paprika
1 červená paprika
zelené fazuľky
Jahňacie mäso umyjeme, osušíme, odblaníme a nakrájame na väčšie kúsky. Vložíme do hrnca posypeme lyžičkou vagety a zalejeme vodou. Na miernom plameni varíme do polomäkka, kým sa voda neodparí. Potom pokvapkáme olivovým olejom, pridáme na plátky nakrájaný cesnak a cibuľu nakrájanú nadrobno. Chvíľu spolu opekáme. Osolíme, okoreníme, poprášime mletou červenou paprikou, premiešame a opäť chvíľu opekáme. Pridáme lúpané paradajky, pokrájané papriky, podlejeme trochou vody a ďalej dusíme. Občas premiešame. Nakoniec pridáme pokrájané fazuľky, podľa potreby podlejeme trochou vodou a všetko udusíme domäkka.
Podávame s uvarenou ryžou a s čerstvým zeleninovým šalátom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Podávame s uvarenou ryžou a s čerstvým zeleninovým šalátom.
Prajem dobrú chuť!
Poznámka: Tento recept pochádza z Turecka. Ak nemáte jahňacie mäso môžete ho nahradiť hovädzím alebo teľacím mäsom.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára