Farebné tvarohové rezy
Kakaové cesto:
150 g polohrubej múky
1 ČL prášku do pečiva
50 g práškového cukru
50 g masla
1 - 2 ČL kakaa
2 - 3 PL mlieka
1 vajce
Poleva:
1 vanilínový cukor
200 g kyslej smotany (18%)
110 g čokolády na varenie (52% kakaa)
150 g polohrubej múky
1 ČL prášku do pečiva
50 g práškového cukru
50 g masla
1 - 2 ČL kakaa
2 - 3 PL mlieka
1 vajce
Tvarohová plnka: 500 g jemného mäkkého tvarohu 2 vanilínové cukry 3 - 4 PL krupicového cukru (podľa chuti) 2 ČL citrónovej kôry 2 vajcia 1 krémový prášok Zlatý klas 1 malá plechovka mandarínok | Žlté cesto: 150 g polohrubej múky 1 ČL prášku do pečiva 3 vajcia 3 PL práškového cukru (podľa chuti) 5 - 6 PL mlieka |
Poleva:
1 vanilínový cukor
200 g kyslej smotany (18%)
110 g čokolády na varenie (52% kakaa)
Mandarínky scedíme a necháme dobre odkvapkať.
Najprv si pripravíme kakaové cesto: Múku zmiešame s práškom do pečiva a preosejeme do misky. Pridáme cukor, kakao, zmäknuté maslo, vajce, mlieko a všetko spolu spracujeme na hladké cesto. Kakaové cesto rozvaľkáme a dáme na stredne veľký plech vyložený papierom na pečenie.
Príprava tvarohovej plnky: Tvaroh vymiešame s krupicovým a vanilínovým cukrom. Potom vmiešame vajcia, citrónovú kôru, Zlatý klas a dôkladne premiešame Nakoniec do tvarohu zľahka vmiešame mandarínky. Tvarohovú plnku rovnomerne rozotrieme na kakaové cesto.
Nakoniec si pripravíme žlté cesto: Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky a práškový cukor vyšľaháme do peny. Pridáme 3 PL mlieka a prešľaháme. Múku zmiešame s práškom do pečiva a postupne ju pridávame do žĺtkovej hmoty spolu so zvyšným mliekom a vyšľahaným tuhým snehom. (Ak je cesto príliš tuhé, tak ho zriedime trochou mlieka). Žlté cesto zľahka rozotrieme na tvarohovú plnku. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme 25 - 30 minút. Upečený koláč vyberieme z plechu, položíme na mriežku a necháme vychladnúť.
Príprava polevy: Kyslú smotanu vymiešame s vanilínovým cukrom. Čokoládu rozpustíme nad parou, ktorú necháme mierne vychladnúť a postupne do nej vmiešame kyslú smotanu. Polevu natrieme na vychladnutý koláč a necháme v chlade stuhnúť (najlepšie cez noc).
0 komentárov:
Zverejnenie komentára