Mrkvový šalát
400 g mrkvy
3 - 4 jarné cibuľky (podľa chuti)
zelené a čierne olivy bez kôstok (podľa chuti)
2 - 3 PL olivového oleja
1 - 2 PL octu
štipka soli
3 - 4 jarné cibuľky (podľa chuti)
zelené a čierne olivy bez kôstok (podľa chuti)
2 - 3 PL olivového oleja
1 - 2 PL octu
štipka soli
Mrkvu očistíme, umyjeme a nahrubo nastrúhame. Pridáme olivy a jarné cibuľky aj s vňaťou nakrájané na kolieska. Urobíme si zmes z oleja, octu a štipky soli, ktorú dobre premiešame. Touto zmesou polejeme pripravenú zeleninu pomaly a zľahka premiešame. Necháme chvíľu odležať, aby sa suroviny spojili.
Tento šalát podávame k pečenému mäsu, k rybám alebo samostatne ako rýchle a zdravé jedlo.
Doba prípravy: Tento šalát podávame k pečenému mäsu, k rybám alebo samostatne ako rýchle a zdravé jedlo.
Poznámka: Tento recept pochádza zo Srbska. Šalát bude pestrejší ak pridáme farebné papriky nakrájané na kocky.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára