Pečené kurča so zeleninou
1 celé kurča
korenie na hydinu
soľ, sušené oregano
mleté čierne korenie
1 PL worcesterskej omáčky
olivový olej
4 - 5 PL bieleho vína
kurací vývar
2 - 3 červené papriky
3 väčšie cibule
5 strúčikov cesnaku
zelené a čierne olivy podľa chuti
korenie na hydinu
soľ, sušené oregano
mleté čierne korenie
1 PL worcesterskej omáčky
olivový olej
4 - 5 PL bieleho vína
kurací vývar
2 - 3 červené papriky
3 väčšie cibule
5 strúčikov cesnaku
zelené a čierne olivy podľa chuti
Kurča umyjeme, osušíme a rozporciujeme na kúsky. Každý kúsok osolíme, okoreníme, posypeme korením na hydinu, sušeným oreganom a uložíme na pekáč potretý olejom. Každý kúsok mäsa pokvapkáme olejom a worcesterskou omáčkou. Podlejeme bielym vínom a kuracím vývarom. Pekáč prikryjeme a vložíme do vyhriatej rúry na 200°C a pečieme. Počas pečenia mäso polievame šťavou.
Asi po 30 minútach pečenia, pridáme do pekáča cesnak nakrájaný na plátky, cibule a papriky nakrájané na rezance a olivy. Prelejeme šťavou, rúru stiahneme na 180°C a všetko spolu dopečieme domäkka cca 35 minút.
Podávame s varenými zemiakmi, ktoré ochutíme maslom a petržlenovou vňaťou.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Asi po 30 minútach pečenia, pridáme do pekáča cesnak nakrájaný na plátky, cibule a papriky nakrájané na rezance a olivy. Prelejeme šťavou, rúru stiahneme na 180°C a všetko spolu dopečieme domäkka cca 35 minút.
Podávame s varenými zemiakmi, ktoré ochutíme maslom a petržlenovou vňaťou.
Prajem dobrú chuť!
Poznámka: Tento recept pochádza zo Španielska.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára