Strakatá banánová roláda
5 vajec
5 PL krupicového cukru
1 krémový prášok Zlatý klas
2 PL polohrubej múky
1 ČL kakaa
2 - 3 banány
Plnka:
300 ml mlieka
1 čokoládový puding
2 - 3 PL práškového cukru (podľa chuti)
1 PL hladkej múky
1 žĺtok
100 g masla
5 PL krupicového cukru
1 krémový prášok Zlatý klas
2 PL polohrubej múky
1 ČL kakaa
2 - 3 banány
Plnka:
300 ml mlieka
1 čokoládový puding
2 - 3 PL práškového cukru (podľa chuti)
1 PL hladkej múky
1 žĺtok
100 g masla
Najprv si vyšľaháme tuhý sneh zo 6 bielkov.
Päť žĺtkov s krupicovým cukrom vyšľaháme do peny. Do žĺtkovej hmoty postupne vmiešame Zlatý klas a polohrubú múku. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov. Dve tretiny cesta rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Do zvyšného cesta pridáme kakao a lyžicou urobíme na svetlom ceste "machule". Vložíme do vyhriatej rúry na 185°C a pečieme 5 - 10 minút. Horúci plát vyklopíme na čistú utierku, papier opatrne stiahneme a pomocou utierky zrolujeme. Necháme vychladnúť.
Zatiaľ si pripravíme plnku: V mlieku rozmiešame pudingový prášok, hladkú múku, práškový cukor, žĺtok a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Do horúcej kaše postupne pridávame zmäknuté maslo a vyšľaháme hladký krém, ktorý za občasného miešania necháme vychladnúť.
Vychladnutý plát opatrne vystrieme, natrieme plnkou, do stredu za sebou položíme banány a zvinieme do rolády. Hotovú roládu odložíme na pár hodín do chladničky.
Poznámka: Namiesto varenia pudingu si môžeme pripraviť orechovú plnku: 120 g masla vymiešame s 2 - 3 PL práškového cukru a 1 vanilínovým cukrom. 150 g mletých orechov sparíme s 5 - 7 PL mlieka a vychladnuté vmiešame do masla.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára