Cuketa na orientálny spôsob
1 kg mladej cukety
1 väčšia mrkva
1 väčšia cibuľa
3 - 4 zelené papriky
3 paradajky
olivový olej
3 - 4 PL kečupu
2 strúčiky cesnaku
1/2 lyžičky cukru
soľ, kari a grilovacie korenie
vegeta, mleté čierne korenie, sójová omáčka
Cesnakový dip:
biely jogurt alebo kyslá smotana
2 - 3 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
soľ, mleté biele korenie
petržlenová vňať a bylinkové korenie na šalát
1 väčšia mrkva
1 väčšia cibuľa
3 - 4 zelené papriky
3 paradajky
olivový olej
3 - 4 PL kečupu
2 strúčiky cesnaku
1/2 lyžičky cukru
soľ, kari a grilovacie korenie
vegeta, mleté čierne korenie, sójová omáčka
Cesnakový dip:
biely jogurt alebo kyslá smotana
2 - 3 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
soľ, mleté biele korenie
petržlenová vňať a bylinkové korenie na šalát
Na olivovom oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú mrkvu a chvíľu restujeme. Po chvíli pridáme papriky pokrájané na pásiky, osolíme, okoreníme, pokvapkáme sójovou omáčkou a podusíme. Občas premiešame. Cukety pokrájame na kocky a pridáme k zelenine. Ochutíme pretlačeným cesnakom, vegetou a cukrom. Dobre premiešame a dusíme asi 10 - 15 minút. Nakoniec pridáme olúpané a pokrájané paradajky, kečup, premiešame a chvíľu dusíme (zelenina nemá byť rozvarená, ale chrumkavá).
Cesnakový dip: Jogurt alebo kyslú smotanu premiešame s pretlačeným cesnakom a ochutíme soľou, korením, petržlenovou vňaťou a voňavým bylinkovým korením.
Podávame poliate cesnakovým dipom a s ryžou alebo s tmavým pečivom.
Dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára