Fazuľová polievka s kyslou kapustou
250 g suchej fazule
500 g kyslej kapusty
2 strúčiky cesnaku
4 - 5 zemiakov
1 ks domácej údenej klobásy
250 ml šľahačkovej smotany
1 zeleninový bujón
soľ, mleté čierne korenie
mletá rasca
2 - 3 bobkové listy
maslo, hladká múka
mletá sladká červená paprika
500 g kyslej kapusty
2 strúčiky cesnaku
4 - 5 zemiakov
1 ks domácej údenej klobásy
250 ml šľahačkovej smotany
1 zeleninový bujón
soľ, mleté čierne korenie
mletá rasca
2 - 3 bobkové listy
maslo, hladká múka
mletá sladká červená paprika
Deň vopred si namočíme suchú fazuľu. Na druhý deň ju uvaríme v 2 litroch vody do polomäkka. Pridáme kyslú kapustu (podľa potreby prilejeme vodu) a spolu varíme takmer domäkka. Ochutíme bujónom, pretlačeným cesnakom, soľou, korením, rascou a bobkovým listom. Potom vhodíme zemiaky nakrájané na kocky a kolieska klobásy. Keď sú zemiaky uvarené, pridáme zápražku, ktorú urobíme z masla, múky a mletej červenej papriky. Nakoniec vlejeme smotanu, dochutíme soľou, korením prípadne cukrom a chvíľu povaríme. Odstavíme a necháme postáť 15 - 20 minút.
Podávame s tmavým pečivom. Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Poznámka: Suchú fazuľu zalejeme vriacou vodou, krátko povaríme (najviac 3 minúty), prikryjeme a v chlade necháme stáť do druhého dňa. Týmto trikom odstránime 90% nestráviteľných cukrov, zodpovedných za zvýšenú tvorbu plynov.
Podávame s tmavým pečivom. Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Poznámka: Suchú fazuľu zalejeme vriacou vodou, krátko povaríme (najviac 3 minúty), prikryjeme a v chlade necháme stáť do druhého dňa. Týmto trikom odstránime 90% nestráviteľných cukrov, zodpovedných za zvýšenú tvorbu plynov.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára