Kuracina s pečenou tekvicou
400 - 500 g kuracích stehien
200 g oranžovej tekvice
300 g zemiakov
2 strúčiky cesnaku
olivový olej
soľ, korenie na pečené kura
celá rasca a mäsový vývar
200 g oranžovej tekvice
300 g zemiakov
2 strúčiky cesnaku
olivový olej
soľ, korenie na pečené kura
celá rasca a mäsový vývar
Kuracie stehná osolíme a posypeme korením na kura.
Zemiaky a tekvicu ošúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na kocky. Osolíme, okoreníme, posypeme grilovacím korením, pokvapkáme olejom zmiešaným s pretlačeným cesnakom a dobre premiešame.
V panvici rozpálime olej a ochutené stehná prudko opečieme z obidvoch strán. Preložíme na pekáč a podlejeme výpekom. Mäso obložíme ochutenými zemiakmi a tekvicou. Posypeme celou rascou a podlejeme trochou vývaru. Prikryjeme, vložíme do vyhriatej rúry na 190°C a pečieme domäkka 30 - 35 minút.
Podávame so zeleninovým šalátom. Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Zemiaky a tekvicu ošúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na kocky. Osolíme, okoreníme, posypeme grilovacím korením, pokvapkáme olejom zmiešaným s pretlačeným cesnakom a dobre premiešame.
V panvici rozpálime olej a ochutené stehná prudko opečieme z obidvoch strán. Preložíme na pekáč a podlejeme výpekom. Mäso obložíme ochutenými zemiakmi a tekvicou. Posypeme celou rascou a podlejeme trochou vývaru. Prikryjeme, vložíme do vyhriatej rúry na 190°C a pečieme domäkka 30 - 35 minút.
Podávame so zeleninovým šalátom. Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára