Jablkové rezy so šľahačkou
200 g polohrubej múky
100 g celozrnnej špaldovej múky
1 balíček sušeného droždia
50 g krupicového cukru
1/2 ČL soli
150 ml vlažného mlieka
100 g zmäknutého masla
Náplň:
700 g strúhaných jabĺk
trochu mletej škorice
100 g zmäknutého masla
75 g práškového cukru (podľa chuti)
1 krémový prášok Zlatý klas
2 vajcia
250 ml smotany na šľahanie
100 g celozrnnej špaldovej múky
1 balíček sušeného droždia
50 g krupicového cukru
1/2 ČL soli
150 ml vlažného mlieka
100 g zmäknutého masla
Náplň:
700 g strúhaných jabĺk
trochu mletej škorice
100 g zmäknutého masla
75 g práškového cukru (podľa chuti)
1 krémový prášok Zlatý klas
2 vajcia
250 ml smotany na šľahanie
V miske zmiešame obidve múky s droždím, cukrom a soľou. Pridáme mlieko a maslo. Vypracujeme hladké cesto, ktoré sa nelepí na steny nádoby. Poprášime ho múkou, prikryjeme čistou utierkou a necháme na teplom mieste vykysnúť. Potom cesto rozvaľkáme a preložíme na plech vyložený papierom na pečenie.
Strúhané jablká ochutíme mletou škoricou a dobre premiešame.
Príprava náplne: V miske vyšľaháme maslo s cukrom na penu. Vmiešame žĺtky a krémový prášok Zlatý klas. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Smotanu tiež vyšľaháme dotuha. Do žĺtkovej hmoty postupne a zľahka vmiešame šľahačku a sneh.
Na cesto rozložíme strúhané jablká, ktoré potrieme náplňou. Vložíme do vyhriatej rúry na 170°C a pečieme asi 20 - 25 minút.
Necháme vychladnúť, pocukrujeme a pokrájame na rezy. Príjemné maškrtenie pri kávičke...dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára