Kalerábové kolieska
1 väčší kaleráb
plátky šunky
najemno strúhaná mrkva
pór
kyslá smotana
1 vajce
najemno strúhaný syr
soľ, olej, maslo
plátky šunky
najemno strúhaná mrkva
pór
kyslá smotana
1 vajce
najemno strúhaný syr
soľ, olej, maslo
Kaleráb očistíme, pokrájame na hrubšie kolieska, vložíme do osolenej vody a povaríme pár minút do polomäkka. Vyberieme a necháme vychladnúť.
V panvici rozpustíme maslo a kaleráb prudko opečieme z obidvoch strán.
Zapekaciu misu potrieme olejom a rozložíme do nej opečené kolieska kalerábu. Na každé koliesko dáme plátok šunky, posypeme strúhanou mrkvou a rozložíme kolieska póru.
Celé vajce rozšľaháme, zmiešame s kyslou smotanou a s nastrúhaným syrom. Touto zmesou pomocou lyžice zalejeme obložené kalerábové kolieska. Vložíme do vyhriatej rúry na 170°C a zapekáme cca 20 - 25 minút.
Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom.
Doba prípravy: V panvici rozpustíme maslo a kaleráb prudko opečieme z obidvoch strán.
Zapekaciu misu potrieme olejom a rozložíme do nej opečené kolieska kalerábu. Na každé koliesko dáme plátok šunky, posypeme strúhanou mrkvou a rozložíme kolieska póru.
Celé vajce rozšľaháme, zmiešame s kyslou smotanou a s nastrúhaným syrom. Touto zmesou pomocou lyžice zalejeme obložené kalerábové kolieska. Vložíme do vyhriatej rúry na 170°C a zapekáme cca 20 - 25 minút.
Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára