Pikantná kuracina
4 kuracie stehná
soľ, korenie na hydinu
sušený cesnak
mäsový vývar
Marináda:
4 PL olivového oleja
2 ČL sójovej omáčky
2 ČL medu
štipka sušeného cesnaku
2 ČL dijonskej horčice
1 ČL čerstvo zomletého farebného korenia (podľa chuti)
soľ, korenie na hydinu
sušený cesnak
mäsový vývar
Marináda:
4 PL olivového oleja
2 ČL sójovej omáčky
2 ČL medu
štipka sušeného cesnaku
2 ČL dijonskej horčice
1 ČL čerstvo zomletého farebného korenia (podľa chuti)
Kuracie stehná umyjeme, osušíme, osolíme, posypeme sušeným cesnakom a korením na hydinu. Uložíme do vymastenej zapekacej misy, podlejeme trochou vývaru, prikryjeme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 195°C.
Zatiaľ si pripravíme marinádu: Všetky suroviny na marinádu dobre vymiešame.
Po 35 minútach pečenia vyberieme z rúry, odkryjeme a povrch mäsa potrieme pripravenou marinádou. Vložíme späť do rúry a krátko zapečieme cca 10 - 15 minút.
Podávame so zemiakovou kašou a zeleninou.
Doba prípravy: Zatiaľ si pripravíme marinádu: Všetky suroviny na marinádu dobre vymiešame.
Po 35 minútach pečenia vyberieme z rúry, odkryjeme a povrch mäsa potrieme pripravenou marinádou. Vložíme späť do rúry a krátko zapečieme cca 10 - 15 minút.
Podávame so zemiakovou kašou a zeleninou.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára