Pohánkovo-orieškové rožky
250 g pohánkovej múky
1/2 ČL sódy bikarbóny
1 vanilínový cukor
70 g práškového cukru
100 g mletých lieskových orieškov
180 g masla (izbovej teploty)
1 vajce (izbovej teploty)
práškový a vanilínový cukor na obaľovanie
1/2 ČL sódy bikarbóny
1 vanilínový cukor
70 g práškového cukru
100 g mletých lieskových orieškov
180 g masla (izbovej teploty)
1 vajce (izbovej teploty)
práškový a vanilínový cukor na obaľovanie
Najprv zmiešame suché suroviny a potom pridáme na kúsky nakrájané maslo a vajíčko. Vypracujeme hladké nelepivé cesto (ak by sa cesto lepilo, tak si prisypeme trochu múky), ktoré necháme niekoľko hodín odležať v chlade (najlepšie cez noc, dostatočne neodležané cesto sa drobí a zle sa tvaruje). Z odležaného cesta urobíme valčeky v priemere cca 1,5cm, z ktorých odkrajujeme rovnaké pásiky a vytvarujeme rožky. Poukladáme ich ďalej od seba na plech vyložený papierom na pečenie a pri teplote 170°C pečieme cca 5 - 10 minút. Vlažné rožky obalíme v zmesi práškového a vanilínového cukru.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Prajem dobrú chuť!
Toto drobné pečivo krásne vonia orieškami a je aj veľmi chutné. U nás doma patrí medzi obľúbené:) Vhodné aj pre celiatikov.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára