Voňavé dvojfarebné kolieska
150 g celozrnnej špaldovej alebo pšeničnej múky (jemne mletej)
1/2 ČL sódy bikarbóny
130 g práškového cukru (podľa chuti)
140 g mletých vlašských orechov
1 vajce (izbovej teploty)
90 g masla (izbovej teploty)
1 - 2 ČL kakaa
Plnka:
100 g masla (izbovej teploty)
120 g mletých vlašských orechov
4 - 5 PL práškového cukru (podľa chuti)
2 - 3 PL rumu (podľa chuti)
1/2 ČL sódy bikarbóny
130 g práškového cukru (podľa chuti)
140 g mletých vlašských orechov
1 vajce (izbovej teploty)
90 g masla (izbovej teploty)
1 - 2 ČL kakaa
Plnka:
100 g masla (izbovej teploty)
120 g mletých vlašských orechov
4 - 5 PL práškového cukru (podľa chuti)
2 - 3 PL rumu (podľa chuti)
Všetky suché suroviny (okrem kakaa) zmiešame, pridáme na kúsky nakrájané maslo, vajíčko a vypracujeme hladké nelepivé cesto. Potom ho rozdelíme na dve rovnaké časti a do jednej zapracujeme kakao. Cestá zabalíme do potravinovej fólie a necháme 1 až 2 hodiny odležať v chlade. Odležané cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 3 mm a formičkou vykrajujeme kolieska alebo iné tvary. Poukladáme na suchý plech a pri teplote 170°C pečieme cca 5 - 10 minút.
Príprava plnky: Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom, pridáme mleté orechy a dôkladne vymiešame. Nakoniec podľa chuti pridáme rum a premiešame.
Vychladnuté kolieska (vždy jedno svetlé a jedno tmavé) spájame plnkou. Hotové koláčiky môžeme ozdobiť podľa fantázie čokoládovou polevou.
Prajem dobrú chuť!
Poznámka: Do plnky namiesto orechov môžeme dať cca 70 g strúhaného kokosu podľa potreby a chuti.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára