Filet z lososa so šampiňónovou omáčkou
500 g filiet z lososa
citrónová šťava
olivový olej
1 cibuľa
250 g šampiňónov
100 ml suchého bieleho vína
200 ml sladkej smotany
1 - 2 strúčiky cesnaku
bylinky - rozmarín, petržlen, tymian a bazalka
maslo, soľ
citrónová šťava
olivový olej
1 cibuľa
250 g šampiňónov
100 ml suchého bieleho vína
200 ml sladkej smotany
1 - 2 strúčiky cesnaku
bylinky - rozmarín, petržlen, tymian a bazalka
maslo, soľ
Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané šampiňóny, osolíme a krátko orestujeme. Podlejeme vínom a povaríme domäkka. Pridáme rozmarín a omáčku zahustíme smotanou a za občasného miešania zredukujeme asi na polovicu.
Filety lososa pokvapkáme citrónovou šťavou, potrieme roztlačeným cesnakom, osolíme a posypeme bylinkami. Pekáč potrieme maslom, vložíme ochutené ryby, ktoré pokvapkáme roztopeným maslom, prikryjeme a pri teplote 175°C pečieme domäkka.
Podávame poliate omáčkou s uvarenými cestovinami.
Doba prípravy: Filety lososa pokvapkáme citrónovou šťavou, potrieme roztlačeným cesnakom, osolíme a posypeme bylinkami. Pekáč potrieme maslom, vložíme ochutené ryby, ktoré pokvapkáme roztopeným maslom, prikryjeme a pri teplote 175°C pečieme domäkka.
Podávame poliate omáčkou s uvarenými cestovinami.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára