Zapekané bravčové rezne
600 g bravčového mäsa zo stehna
soľ, mleté čierne korenie
mlieko
150 ml hustej sladkej smotany
cca 100 g tvrdého syra
2 strúčiky cesnaku
mletá sladká červená paprika
soľ, mleté čierne korenie
mlieko
150 ml hustej sladkej smotany
cca 100 g tvrdého syra
2 strúčiky cesnaku
mletá sladká červená paprika
Bravčové mäso pokrájame na štyri rezne, ktoré naklepeme, osolíme, okoreníme a dáme na menší pekáč alebo do zapekacej misy. Rezne zalejeme mliekom, prikryjeme a dáme piecť takmer domäkka cca 30 - 35 minút pri teplote 190°C. Potom ich zalejeme zmesou zo smotany, z postrúhaného syra, pretlačeného cesnaku a z mletej červenej papriky. Vložíme späť do rúry a zapečieme dozlatista cca 20 - 25 minút.
Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom.
Doba prípravy: Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára