Smotanovo-vínova ryba
1 - 2 ryby pstruh, kapor, losos...
100 ml šľahačkovej smotany
šťava z 1 pomaranča
100 ml bieleho vína
citrónová šťava
soľ, korenie na ryby
hladká múka
maslo
100 ml šľahačkovej smotany
šťava z 1 pomaranča
100 ml bieleho vína
citrónová šťava
soľ, korenie na ryby
hladká múka
maslo
Ryby vykostíme na filety. Nakrájame na porcie, ktoré osolíme, posypeme korením na ryby a pokvapkáme citrónovou šťavou. Obalíme v múke a vložíme do pekáča, ktorý sme potreli maslom. Pekáč prikryjeme, vložíme do vyhriatej rúry na 170°C a pečieme asi 15 minút. Potom vyberieme a polejeme smotanou, do ktorej sme pridali pomarančovú šťavu a víno. Odkryté vložíme späť do rúry a zapekáme 10 - 15 minút.
Rybu polejeme vzniknutou omáčkou a podávame so zemiakmi.
Doba prípravy: Rybu polejeme vzniknutou omáčkou a podávame so zemiakmi.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára