Cviklový šalát so syrom Cottage
2 - 3 väčšie cvikly
3 väčšie mrkvy
kúsok čerstvého chrenu
1 menšia červená cibuľa
1 menší pór
zelené olivy
4 ČL olivového oleja
4 ČL limetovej šťavy
štipka morskej bylinkovej soli
štipka mletého čierneho korenia
sušený tymian
200 g syra Cottage
2 - 3 hrste čerstvej rukoly
3 väčšie mrkvy
kúsok čerstvého chrenu
1 menšia červená cibuľa
1 menší pór
zelené olivy
4 ČL olivového oleja
4 ČL limetovej šťavy
štipka morskej bylinkovej soli
štipka mletého čierneho korenia
sušený tymian
200 g syra Cottage
2 - 3 hrste čerstvej rukoly
Zeleninu očistíme a umyjeme. Cviklu, mrkvu a chren nahrubo nastrúhame a spolu premiešame. Pridáme na polkolieska nakrájaný pór, cibuľu nakrájanú na menšie kúsky a olivy na kolieska. Opäť premiešame. Polejeme to zálievkou pripravenú z olivového oleja, limetovej šťavy, ktorú ochutíme podľa chuti morskou bylinkovou soľou, mletým čiernym korením a tymianom. Dôkladne premiešame a necháme chvíľu odstáť.
Na plytký tanier naložíme cviklový šalát, do stredu dáme syr Cottage a ozdobíme rukolou. Podávame k pečenému mäsu, k rybám, prípadne samostatne.
Prajem dobrú chuť!
Šalát je vhodný na prečistenie organizmu od toxínov.
Doba prípravy: Na plytký tanier naložíme cviklový šalát, do stredu dáme syr Cottage a ozdobíme rukolou. Podávame k pečenému mäsu, k rybám, prípadne samostatne.
Prajem dobrú chuť!
Šalát je vhodný na prečistenie organizmu od toxínov.
Poznámka: Rukolu pred podávaním môžeme ochutiť s čerstvou mätou natrhanou na kúsky a ochutíme soľou, korením a limetovou šťavou.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára