Cviklové palacinky
3 - 4 cvikly
350 - 400 ml mlieka
150 g špaldovej múky
2 vajcia
soľ, mleté čierne korenie
petržlenová vňať
Plnka:
2 PL olivového oleja
3 - 4 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
250 g baby špenátu
cca 300 g jemného mäkkého tvarohu
soľ, mleté čierne korenie
350 - 400 ml mlieka
150 g špaldovej múky
2 vajcia
soľ, mleté čierne korenie
petržlenová vňať
Plnka:
2 PL olivového oleja
3 - 4 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
250 g baby špenátu
cca 300 g jemného mäkkého tvarohu
soľ, mleté čierne korenie
Cviklu očistíme umyjeme a nahrubo nastrúhame. Potom ponorným mixérom rozmixujeme nahladko. Postupne po častiach pridávame mlieko, vajcia a múku. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Cesto musí byť trochu hustejšie ako na klasické palacinky. Necháme niekoľko hodín odstáť (najlepšie cez noc). Na druhý deň cesto premiešame a pomocou lyžice ho roztiahneme na panvici a upečieme palacinky.
Príprava plnky: Očistené strúčiky cesnaku nadrobno posekáme a na troche olivového oleja speníme. Pridáme umytý a osušený špenát. Za stáleho miešania opekáme, kým špenát nezmäkne asi 30 sekúnd. Necháme vychladnúť. Potom premiešame s tvarohom a dochutíme soľou a korením.
Plnkou potrieme palacinky a zvinieme. Pred podávaním posypeme petržlenovou vňaťou. Prajem dobrú chuť!
Jednoduché, rýchle, chutné, zdravé a sýte jedlo.
Doba prípravy: Príprava plnky: Očistené strúčiky cesnaku nadrobno posekáme a na troche olivového oleja speníme. Pridáme umytý a osušený špenát. Za stáleho miešania opekáme, kým špenát nezmäkne asi 30 sekúnd. Necháme vychladnúť. Potom premiešame s tvarohom a dochutíme soľou a korením.
Plnkou potrieme palacinky a zvinieme. Pred podávaním posypeme petržlenovou vňaťou. Prajem dobrú chuť!
Jednoduché, rýchle, chutné, zdravé a sýte jedlo.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára