Banánové kocky
50 g masla (izbovej teploty)
100 g práškového cukru
4 vajcia
7 - 9 PL mlieka
20 g tmavej čokolády
130 g polohrubej múky
1/2 prášku do pečiva
40 g preosiatej strúhanky
1 - 2 ČL kakaa
rum a džem na potretie
100 g práškového cukru
4 vajcia
7 - 9 PL mlieka
20 g tmavej čokolády
130 g polohrubej múky
1/2 prášku do pečiva
40 g preosiatej strúhanky
1 - 2 ČL kakaa
rum a džem na potretie
Plnka: 400 ml mlieka 70 g hladkej múky 50 g práškového cukru 100 g masla (izbovej teploty) 30 g nastrúhanej tmavej čokolády 30 g nastrúhanej bielej čokolády 3 banány 3 plátky želatíny | Na ozdobu: 500 ml smotany na šľahanie 1 vanilínový cukor 2 stužovače šľahačky strúhaná čokoláda kolieska banánu |
Zmäknuté maslo, cukor a žĺtky vymiešame na hladkú hmotu. Pridáme nahrubo nastrúhanú tmavú čokoládu a premiešame. Potom postupne pridávame mlieko, múku zmiešanú s práškom do pečiva, strúhanku a kakao. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre na 170°C pečieme cca 15 - 20 minút.
Príprava plnky: Do mlieka postupne vmiešame práškový cukor, múku a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Odstavíme a do horúcej kaše postupne pridávame zmäknuté maslo a vymiešame na hladkú hmotu. Necháme vychladnúť a občas premiešame. Potom vmiešame nahrubo nastrúhanú tmavú a bielu čokoládu a na kocky pokrájané banány. Nakoniec do plnky dôkladne vmiešame želatínu pripravenú podľa návodu na obale.
Vychladnutý korpus pokvapkáme rumom a potrieme džemom. Potom rovnomerne naň natrieme banánovú plnku.
Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha so stužovačom a vanilínovým cukrom. Šľahačku roztrieme na banánovú plnku a hotový koláč odložíme na pár hodín do chladu. Potom posypeme strúhanou čokoládou, pokrájame na kocky a ozdobíme kolieskami banánu.
Koláčik nie je veľmi sladký, ale plný vône a chuti čokolády a banánov. Po zahryznutí sa príjemne rozplýva na jazyku... pretože je svieži a lahodný. Vhodný na nedeľné posedenie pri kávičke. Mňáááááám.......:) Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Príprava plnky: Do mlieka postupne vmiešame práškový cukor, múku a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Odstavíme a do horúcej kaše postupne pridávame zmäknuté maslo a vymiešame na hladkú hmotu. Necháme vychladnúť a občas premiešame. Potom vmiešame nahrubo nastrúhanú tmavú a bielu čokoládu a na kocky pokrájané banány. Nakoniec do plnky dôkladne vmiešame želatínu pripravenú podľa návodu na obale.
Vychladnutý korpus pokvapkáme rumom a potrieme džemom. Potom rovnomerne naň natrieme banánovú plnku.
Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha so stužovačom a vanilínovým cukrom. Šľahačku roztrieme na banánovú plnku a hotový koláč odložíme na pár hodín do chladu. Potom posypeme strúhanou čokoládou, pokrájame na kocky a ozdobíme kolieskami banánu.
Koláčik nie je veľmi sladký, ale plný vône a chuti čokolády a banánov. Po zahryznutí sa príjemne rozplýva na jazyku... pretože je svieži a lahodný. Vhodný na nedeľné posedenie pri kávičke. Mňáááááám.......:) Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára