Morčacie rezne s chrenom
1 kg morčacích pŕs
soľ, mleté čierne korenie
korenie na hydinu
olivový olej
4 vajcia
2 - 3 PL mlieka
3 PL najemno nastrúhaného chrenu
3 PL najemno nastrúhaného syra
1 PL nadrobno posekanej petržlenovej vňate
soľ, mleté čierne korenie
korenie na hydinu
olivový olej
4 vajcia
2 - 3 PL mlieka
3 PL najemno nastrúhaného chrenu
3 PL najemno nastrúhaného syra
1 PL nadrobno posekanej petržlenovej vňate
Žĺtky oddelíme od bielok.
Morčacie prsia umyjeme a osušíme. Nakrájame na väčšie rezne, ktoré jemne naklepeme, osolíme, okoreníme a posypeme korením na hydinu. Ochutené rezne namočíme do rozšľahaných žĺtkov, do ktorých sme pridali trochu mlieka a v panvici na malom množstve oleja opečieme z obidvoch strán. Opečené mäso uložíme na jemne vymastený plech.
Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Postupne doň pridávame postrúhaný chren, syr a nasekanú petržlenovú vňať. Zľahka premiešame a navrstvíme na rezne. Vložíme do vyhriatej rúry na 185°C a zapekáme cca 10 - 15 minút.
Podávame s varenými zemiakmi a zeleninovým šalátom. Hotové jedlo posypeme trochou nastrúhaného chrenu a syra. Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Morčacie prsia umyjeme a osušíme. Nakrájame na väčšie rezne, ktoré jemne naklepeme, osolíme, okoreníme a posypeme korením na hydinu. Ochutené rezne namočíme do rozšľahaných žĺtkov, do ktorých sme pridali trochu mlieka a v panvici na malom množstve oleja opečieme z obidvoch strán. Opečené mäso uložíme na jemne vymastený plech.
Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Postupne doň pridávame postrúhaný chren, syr a nasekanú petržlenovú vňať. Zľahka premiešame a navrstvíme na rezne. Vložíme do vyhriatej rúry na 185°C a zapekáme cca 10 - 15 minút.
Podávame s varenými zemiakmi a zeleninovým šalátom. Hotové jedlo posypeme trochou nastrúhaného chrenu a syra. Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára