Zapekaná zelenina so syrom
350 g ružičkového kelu
300 - 400 g koreňovej zeleniny
1 červená cibuľa
soľ, kukuričná strúhanka
olivový olej
250 g kyslej smotany
4 vajcia
cca 60 g strúhaného syra
mleté čierne korenie
mletá rasca
petržlenová vňať
2 strúčiky cesnaku
300 - 400 g koreňovej zeleniny
1 červená cibuľa
soľ, kukuričná strúhanka
olivový olej
250 g kyslej smotany
4 vajcia
cca 60 g strúhaného syra
mleté čierne korenie
mletá rasca
petržlenová vňať
2 strúčiky cesnaku
Zeleninu očistíme, umyjeme, vložíme do parného hrnca (okrem cibule a cesnaku) a krátko cca 10 minút naparíme. Ak nemáte parný hrniec, tak zeleninu povaríme s kockou bujónu.
Parenú alebo uvarenú zeleninu poukladáme do vymastenej a strúhankou vysypanej zapekacej misy. Na zeleninu rozložíme nakrájanú červenú cibuľu.
Vajcia rozšľaháme v kyslej smotane, pridáme pretlačené strúčiky cesnaku a podľa chuti osolíme, okoreníme a posypeme mletou rascou. Nakoniec pridáme najemno nastrúhaný syr a nasekanú petržlenovú vňať. Dobre premiešame. Smotanovou zmesou polejeme zeleninu v zapekacej mise a pri teplote 190°C zapekáme 20 - 25 minút.
Podávame s ľadovým šalátom.
Na odľahčenie organizmu si môžeme pripraviť takýto jednoduchý recept, ktorý je nielen chutný, ale aj zdravý. Želám dobrú chuť!
Doba prípravy: Parenú alebo uvarenú zeleninu poukladáme do vymastenej a strúhankou vysypanej zapekacej misy. Na zeleninu rozložíme nakrájanú červenú cibuľu.
Vajcia rozšľaháme v kyslej smotane, pridáme pretlačené strúčiky cesnaku a podľa chuti osolíme, okoreníme a posypeme mletou rascou. Nakoniec pridáme najemno nastrúhaný syr a nasekanú petržlenovú vňať. Dobre premiešame. Smotanovou zmesou polejeme zeleninu v zapekacej mise a pri teplote 190°C zapekáme 20 - 25 minút.
Podávame s ľadovým šalátom.
Na odľahčenie organizmu si môžeme pripraviť takýto jednoduchý recept, ktorý je nielen chutný, ale aj zdravý. Želám dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára