Dvojfarebná tvarohová torta
200 g maslových celozrnných sušienok
80 g roztopeného masla
200 g čokolády na varenie 52% kakaa
5 PL pomarančovej šťavy 100%
2 PL pomarančového likéru
750 g jemného tvarohu
250 g mascarpone
pár kvapiek vanilkovej esencie
1 vanilínový cukor
50 g práškového cukru (podľa chuti)
4 vajcia
80 g roztopeného masla
200 g čokolády na varenie 52% kakaa
5 PL pomarančovej šťavy 100%
2 PL pomarančového likéru
750 g jemného tvarohu
250 g mascarpone
pár kvapiek vanilkovej esencie
1 vanilínový cukor
50 g práškového cukru (podľa chuti)
4 vajcia
Maslové sušienky najemno zomelieme a zmiešame s roztopeným maslom.
Masu rovnomerne roztlačíme do okrúhlej tortovej formy vyloženej papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a zapekáme 10 - 15 minút. Vyberieme a necháme vychladnúť.
Čokoládu polámeme a vo vodnom kúpeli roztopíme. Primiešame pomarančovú šťavu a likér.
Tvaroh, mascarpone, práškový a vanilínový cukor dobre vymiešame. Ochutíme vanilkovou esenciou, pridáme vajcia a dôkladne premiešame. Plnku rozdelíme na dve polovice. Do jednej polovice plnky, pridáme ochutenú roztopenú čokoládu a dobre premiešame.
Na zapečený korpus zo sušienok striedavo navrstvíme tmavú a bielu tvarohovú hmotu a zarovnáme. Pečieme vo vyhriatej rúre na 160°C asi hodinu. Necháme vychladnúť. Pred podávaním necháme tortu aspoň 8 hodín odpočívať na chladnom mieste. Môžeme ozdobiť strúhanou čokoládou.
Fantastická torta plná vône a lahodnej chuti nugátu. Výborná mňamka ku kávičke....:) Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Masu rovnomerne roztlačíme do okrúhlej tortovej formy vyloženej papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a zapekáme 10 - 15 minút. Vyberieme a necháme vychladnúť.
Čokoládu polámeme a vo vodnom kúpeli roztopíme. Primiešame pomarančovú šťavu a likér.
Tvaroh, mascarpone, práškový a vanilínový cukor dobre vymiešame. Ochutíme vanilkovou esenciou, pridáme vajcia a dôkladne premiešame. Plnku rozdelíme na dve polovice. Do jednej polovice plnky, pridáme ochutenú roztopenú čokoládu a dobre premiešame.
Na zapečený korpus zo sušienok striedavo navrstvíme tmavú a bielu tvarohovú hmotu a zarovnáme. Pečieme vo vyhriatej rúre na 160°C asi hodinu. Necháme vychladnúť. Pred podávaním necháme tortu aspoň 8 hodín odpočívať na chladnom mieste. Môžeme ozdobiť strúhanou čokoládou.
Fantastická torta plná vône a lahodnej chuti nugátu. Výborná mňamka ku kávičke....:) Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára